Vés enrere L'IBE a la Festa de la Ciència

L'IBE a la Festa de la Ciència

Un any més l'IBE participa en la Festa de la Ciència de Barcelona. Aquest any, ho fa amb una activitat de format tree-scape (Descobreix els secrets de l'arbre de la vida) i participant en un debat sobre Salut Planetària amb altres centres del PRBB.
24.10.2019

 

El 26 i 27 d’octubre t’espera al moll de la fusta una nova cita amb la ciència, la tecnologia, el coneixement i la cultura. La 13a edició de la Festa de la Ciència portarà gairebé 200 activitats distribuïdes en 26 espais per apropar a la recerca que es fa a Barcelona i la seva àrea d’influència.

Enguany, l'IBE participa dissabte i diumenge amb activitats relacionades amb la biologia evolutiva i la salut planetària. Aquí un llistat de les activitats:

Descobreix els secrets de l'arbre de la vida

Sabies que els éssers humans compartim més d'un 70% del nostre genoma amb els fongs? T'imagines quins són els nostres parents evolutius més propers? Esbrina quant saps sobre l'evolució i la diversitat jugant a completar l'arbre de la vida i descobrint alguns dels nostres parents evolutius.

 

Tipus Activitat: Demostració, Joc

Edat recomanada:+8 anys

Espai: 18. Investigació

Àmbit: Salut

Participants:

A càrrec de Núria Ros i Rocher, Pau Balart, Bernat Burriel, Aleksandra Kozyczkowska, Michelle Leger i Pilar Rodríguez, Institut de Biologia Evolutiva (IBE, UPF-CSIC), i Aurora García-Berro, estudiant de Màster en Bioinformàtica (UAB).

Durada: 30 min

Dia i hora

Diumenge

11:00, 11:35, 12:10

https://www.barcelona.cat/barcelonaciencia/ca/activitat/descobreix-els-secrets-de-larbre-de-la-vida?edicionode=3402

 

Salut planetària

Debat. +16 anys. 45 min

No podem entendre el benestar humà, animal i planetari per separat. L'un depèn de l'altre; si en passem algun per alt, estarem descuidant la resta. És per això que cal afrontar les amenaces i els reptes actuals des d'un punt de vista col·lectiu, abraçant les diferents disciplines científiques.

Amb Gabriel Rech (IBE, UPF-CSIC), Liudmila Liutsko (ISGlobal) i Raúl Montañez (DCEXS-UPF, IBE).

Dia i hora

Dissabte: 17 h

 

Aquest cap de setmana, vine a la Festa de la Ciència a divertir-te, experimentar, debatre i a descobrir que totes les persones som genis!

Multimèdia

Categories:

ODS - Objectius de desenvolupament sostenible:

Els ODS a la UPF

Contact