Back Presentació dels recursos educatius "Fronteres del Coneixement"

Presentació dels recursos educatius "Fronteres del Coneixement"

Dia i hora: Dilluns 9 de novembre 2015 a les 18h. Lloc: Charles Darwin del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB). Informació i registre a dins de la notícia

03.11.2015

 

 

El dilluns 9 de novembre 2015 a les 18h es presentarà a la sala Charles Darwin del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) el projecte “ Fronteres del Coneixement”. Es tracta d’uns recursos educatius que inclouen: vídeos de divulgació científica dirigits a la societat en general, però especialment als estudiants i professors d’ESO i Batxillerat, materials educatius i dinàmiques interactives. La seva intenció és apropar els últims estudis en del camp de la biologia evolutiva a la societat i explicar conceptes a partir de la recerca que actualment es du a terme a l’Institut de Biologia Evolutiva.

La plataforma de divulgació La Ciència al Teu Món ha sigut l'encarregada de realitzar aquests recursos educatius, conjuntament amb investigadors de l’ Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF). D’aquesta manera s’expliquen conceptes tan diversos com el passat de l’espècie humana a través del genoma, la importància de la diversitat a través de les papallones, i la informació que aquestes ens aporten sobre el canvi climàtic, l’origen de la multicel·lularitat, el paper dels gens en les nostres decisions o les avantatges que ofereix la metamorfosis.

Els recursos educatius van acompanyats d'una guia didàctica amb instruccions, dinàmiques d’implementació a classe i enllaços de referència. El procés d’elaboració d’aquest material ha comptat amb l’assessorament de professionals de la comunicació i la valuosa col·laboració, idees, opinions i valoracions de professors d’ESO i batxillerat que van participar als tallers de co-creació, per tal d’adaptar el seu contingut a les seves necessitats. 

Aquests recursos educatius, s'han pogut desenvolupar principalment amb el finançament de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT). En el procés d'elaboració d'aquest material hem comptat amb l'assessorament de professionals de la comunicació i la valuosa col·laboració, de la Fundació Catalunya-La Pedrera en el marc del programa " Professors i Ciència " i del "Programa de formació Científica, Tecnològica i Matemàtica (CTM)" del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Professors d'ESO i batxillerat van participar en tallers de co-creació, amb les seves idees, opinions i valoracions, per tal d'adaptar els continguts a les seves necessitats i possibilitats.

Us convidem a venir el dia del llançament per conèixer millor el seu contingut i per poder parlar amb els investigadors, que estaran encantats d’ampliar la informació i resoldre els vostres dubtes. La reserva no es necessària, però agrairíem que ens indiquessis la teva intenció d’assistir-hi per tal de tenir una idea de quantes persones vindran!

Registra el teu interès en aquest enllaç: http://goo.gl/forms/Ejrw0vpJmO

Per més informació sobre el projecte i l'event contactar a [email protected]

Multimedia

Categories:

SDG - Sustainable Development Goals:

Els ODS a la UPF

Contact