BiodIBErsity Day 2024: 22 de maig
BiodIBErsity Day 2024: 22 de maig
L'Institut de Biologia Evolutiva (IBE) acull el primer Dia de la Biodiversitat per abordar la crisi de biodiversitat.
En celebració del Dia de la Biodiversitat, l'Institut de Biologia Evolutiva (IBE), un centre conjunt del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i la Universitat Pompeu Fabra (UPF), organitza una trobada interdisciplinària finançada per la Generalitat de Catalunya per abordar els reptes que enfronta la comunitat científica en l'actual crisi de biodiversitat i promoure el benestar planetari. Organitzat pel Programa de Biodiversitat de l'IBE, l'objectiu de l'esdeveniment és fomentar la col·laboració entre centres de recerca per abordar col·lectivament aquests reptes globals.
Sota el lema #BiodIBErsityDay2024, aquest esdeveniment multidisciplinari del 22 de maig connectarà professionals en biologia, evolució, ecologia, conservació, ciències ambientals i altres disciplines per abordar col·lectivament i intentar millorar el futur de la biodiversitat. A través de 9 xerrades i sessions de discussió, es buscaran solucions innovadores i estratègies efectives per fer front a la degradació del medi ambient i la pèrdua accelerada d'espècies i diversitat genètica a tot el món.
El director de l'IBE, Salvador Carranza, inaugurarà el BiodIBErsity Day amb una xerrada de benvinguda, i el personal investigador de l'Institut participarà durant la joranda amb diverses xerrades, juntament amb el personal dels centres col·laboradors; entre ells l'Institut de Recerca de la Biodiversitat (IRBio), el Centre d'Estudis Avançats de Blanes (CEAB), el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), el Centre nacional de la recherche scientifique (CNRS), el Globe Institute - Universitat de Copenhaguen (UCPH), l'Escola Politècnica Federal de Zuric (ETH Zurich) i la Universitat de Berkeley, participaran durant tot el dia amb diverses xerrades.
L'esdeveniment inclou diverses sessions de networking per estimular les connexions entre professionals i proporcionar espai per a una discussió científica relaxada. També hi haurà àrees dedicades a la presentació de pòsters, on els investigadors mostraran els seus últims descobriments i resultats.
Els interessats en sumar-se a aquesta iniciativa poden registrar-se aquí BiodIBErsity Day 2024 i seguir les actualitzacions als canals de xarxes socials de l'Institut de Biologia Evolutiva (IBE) i utilitzar l'etiqueta #BiodIBErsityDay2024 per unir-se a la conversa.
Programa de l'esdeveniment
Totes les presentacions es duran a terme en anglès.
9:00 Benvinguda per Salvador Carranza, Director de l'IBE
9:15 Sobre monstres esperançadors i l'origen de la biodiversitat terrestre animal - Rosa Fernández (IBE)
9:45 Nous òrgans per promoure la diversitat d'insectes - Isabel Almudí (IRBio - UB)
10:15 Les contribucions de la genètica i la plasticitat fenotípica durant l'adaptació ambiental en ratolins domèstics - Michael Nachman (Universitat de Berkeley)
10:45 Pausa per cafè i pòsters
11:15 Respostes adaptatives dels animals als canvis ambientals - Daniel Sol (CREAF)
11:45 Canvis en la biodiversitat davant dels impactes antropogènics: el cas dels fons rocosos costaners - Emma Cebrián (CEAB)
12:15 La biodiversitat en declivi: un viatge a través de l'espai, el temps i les disciplines - David Nogués-Bravo (Institut Globe - UCPH)
13: Dinar i pòsters
15:00Explorant la bellesa tremolosa de la natura a l'era molecular - Roger Vila (IBE)
15:30 Explorant els límits de l'adaptació tèrmica - Macarena Toll-Riera (ETH Zurich)
16:15 El cavall abans i després de la nostra història compartida - Ludovic Orlando (Universitat Paul Sabatier Toulouse - CNRS)
17:00 Cloenda a càrrec de Javier del Campo, Cap de Programa de Biodiversitat a l'IBE.
17:30 Còctel i pòsters
Localització de l'esdeveniment
Institut de Biologia Evolutiva (IBE)
Edifici CMIMA, Passeig Marítim de la Barceloneta 37-49
08003 Barcelona
Aquest esdeveniment ha rebut finançament del projecte AGAUR 2021-SGR00420 pel Programa de Biodiversitat de l'IBE.