Vés enrere Inauguració de l’exposició ‘L’Antic Mercat del Peix. Passat i Futur’ a l’estació de metro de Ciutadella Vila Olímpica

Inauguració de l’exposició ‘L’Antic Mercat del Peix. Passat i Futur’ a l’estació de metro de Ciutadella Vila Olímpica

Una nova exposició al metro de Barcelona rememora el passat i el futur de l'Antic Mercat del Peix, projectat pel 2026 com un complex de recerca en biomedicina, biodiversitat i benestar planetari, i on s'està construint la nova seu de l'Institut de Biologia Evolutiva (IBE,CSIC-UPF).

09.10.2023

Imatge inicial

Amb motiu del 40è aniversari del trasllat del Mercat del Peix de l’edifici del carrer Wellington a Mercabarna, la matinada del 3 al 4 d’octubre de 1983, la Universitat Pompeu Fabra i Mercabarna, en col·laboració amb Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han inaugurat l’exposició ‘L'Antic Mercat del Peix. Passat i futur’ a l’estació de Ciutadella Vila Olímpica del metro de Barcelona, divendres 6 d’octubre a les 12:00.

L’exposició consta de 9 plafons de gran format que rememoren la història de l’Antic Mercat del Peix, en el seu ús comercial, a través de les imatges cedides per Mercabarna, i presenta, a partir d’imatges renderitzades, el futur complex de recerca que s’està construint a l’espai. A més, explica de manera visual la recerca en biomedicina, biodiversitat i benestar planetari que el Barcelona Institute of Science and Technology (BIST), l'Institut de Biologia Evolutiva (IBE, CSIC-UPF) i la Universitat Pompeu Fabra (UPF),  desenvoluparan, respectivament, al nou complex.

L'exposición explica de forma visual la recerca en biomedicina, biodiversitat y benestar planetari que el BIST, l'IBE y la UPF duran a terme, respectivamente, en el nou complex del "Mercat del Peix".

L’acte va comptar amb els parlaments de la rectora de la Universitat Pompeu Fabra, Laia de Nadal; el president de Mercabarna, Jordi Valls i el conseller delegat de Transports Metropolitans de Barcelona, Gerardo Lertxundi. Seguidament, es va visitar l’exposició  comentada per Francesc Subirada, director de la Iniciativa UPF per la Ciutadella del Coneixement.

L’Antic Mercat del Peix, situat al carrer Wellington, va ser el primer mercat majorista de peix permanent a la ciutat. Es va inaugurar el 1931, es va remodelar i ampliar el 1953 i va estar actiu fins al 1983, quan, amb el trasllat del mercat a les noves instal·lacions de Mercabarna, a la Zona Franca, va quedar en desús. Després d’un període de ser utilitzat com a dipòsit municipal de vehicles i des del 1996, com a pàrquing públic, ara s’està remodelant per acollir el nou complex científic de l’Antic Mercat del Peix.

Vista general de la contribució científica projectada pel BIST, l'IBE i la UPF al Complex del Mercat del Peix.

El nou complex, promogut per la Universitat Pompeu Fabra, el Barcelona Institute of Science and Technology i l'Institut de Biologia Evolutiva (IBE, CSIC-UPF), constarà de 45.000 m2 que acolliran 1.400 investigadors centrats en la recerca i la innovació en medicina de precisió, biodiversitat i benestar planetari. L’obra, de la qual s’està executant la construcció dels fonaments dels edificis i l’aparcament que gestionarà BSM, es preveu que estigui acabada el 2026, i esdevindrà una peça destacada del pol biomèdic existent al front marítim de la ciutat. 

L’exposició es podrà veure del 6 d'octubre al 15 de novembre a la parada de metro de Ciutadella Vila Olímpica.

Principio del formulario

Final del formulario

Multimèdia

Categories:

ODS - Objectius de desenvolupament sostenible:

Els ODS a la UPF

Contact