Vés enrere Existeixen espècies de formigues de la regió Holàrtica?

Existeixen espècies de formigues de la regió Holàrtica?

Cada continent té espècies úniques, i només un petit percentatge d’espècies viuen de forma natural en més d’un continent. Tot i això, una dotzena d’espècies de formigues s’han considerat tradicionalment natives tant de Nord-Amèrica com d’Euràsia, que és la regió que es coneix amb el nom de regió Holàrtica.

17.07.2018

 

Per esbrinar si les espècies holàrtiques existeixen, investigadors del Butterfly Diversity and Evolution lab de l’IBE n’han reconstruït la història biogeogràfica i les relacions filogenètiques; també n’han reavaluat la taxonomia. Els resultats han estat publicats a la revista Journal of Biogeography.

Arran de l’estudi, es van detectar set esdeveniments de dispersió entre continents a través de l’estret de Bering. La majoria, però, eren sorprenentment antics. També es va descobrir que només tres espècies són de la regió Holàrtica. Són espècies adaptades a temperatures molt fredes i que haurien creuat l’estret recentment.

L’estudi va revelar que, contràriament a la visió generalitzada, sis de les formigues estudiades representen diferents espècies del vell i el nou món, i que en algunes ocasions inclou espècies no identificades fins ara.

Es van documentar, a més, quatre introduccions recents d’Europa cap al nord d’Amèrica, i es va posar de manifest que la taxonomia de les formigues és molt incompleta.

ARTICLE: Schär, S.; Talavera, G.; Espadaler, X.; Rana, J.D.; Andersen Andersen, A.; P. Cover, S.; Vila, R. Do Holarctic ant species exist? Trans-Beringian dispersal and homoplasy in the Formicidae Journal of Biogeography. 2018;1-12 DOI: 10.1111/jbi.13380

 

REFERENCE ARTICLE: Schär, S.; Talavera, G.; Espadaler, X.; Rana, J.D.; Andersen Andersen, A.; P. Cover, S.; Vila, R. Do Holarctic ant species exist? Trans-Beringian dispersal and homoplasy in the Formicidae Journal of Biogeography. 2018;1-12 DOI: 10.1111/jbi.13380

Multimèdia

Categories:

ODS - Objectius de desenvolupament sostenible:

Els ODS a la UPF

Contact