Vés enrere La col·laboració de l'IBE amb el diari ARA premiada per la Societat Catalana de Biologia

La col·laboració de l'IBE amb el diari ARA premiada per la Societat Catalana de Biologia

Toni Pou, periodista científic del diari Ara, ha estat guardonat amb el Premi de Divulgació SCB pel seu dossier multimèdia sobre Evolució, produït en col·laboració amb l'IBE amb motiu del seu 10è aniversari.

11.07.2019

 

Toni Pou, periodista cientific, rebent el premi Divulgació SCB 2018 per l'especial sobre Evolució durant la Nit de la Biologia. Crèdit: SCB

Ahir a la nit el museu Cosmocaixa va acollir la 4a "Nit de la Biologia", un acte organitzat per la Societat Catalana de Biologia (SCB) i dirigit per Gemma Marfany a l'Auditori Ramon Margalef.

Durant l'esdeveniment, la SCB va reconèixer les millors contribucions a les ciències biològiques d'aquest any a Catalunya, amb premis a la millor carrera professional, article científic, projecte de batxillerat i treball de divulgació.

En la categoria de divulgació, el premi va ser atorgat a Toni Pou pel seu especial multimèdia sobre Evolució, produït en col·laboració amb l'IBE l'estiu del 2018. Consulta la llista completa de guanyadors al web de la SCB.

L'edició especial, publicada al diari català ARA l'1 de juliol de fa un any, va incloure una entrevista al director de l'IBE, Tomàs Marquès-Bonet, així com sis pàgines més, dues activitats interactives i un vídeo sobre diversos aspectes de l'evolució humana. Les activitats interactives es van finançar amb una ajuda de la European Society for Evolutionary Biology (ESEB) 2018.

"La Nit de la Biologia" és la iniciativa amb la qual la Societat Catalana de Biologia (filial de l'Institut d'Estudis Catalans) vol celebrar juntament amb la comunitat científica, els socis i simpatitzants de l'entitat, i el públic en general - els avanços complerts durant l'any en curs pels professionals i els estudiosos de les ciències biològiques del territori de parla catalana.

Continguts de l'especial sobre Evolució:

 

Interactius:

ADN. La clau per descobrir els nostres orígens

Com ets ? La resposta és als teus gens 

Article principal:

L’aposta per la recerca, una responsabilitat de tots 

Altres articles principals:

Darwin no ho va encertar tot

La tecnologia ens remodelarà

Entrevista al Tomàs Marquès-Bonet:

“La teoria de l’evolució no s’ha explicat prou bé” 

Vídeo: 

Tres històries d'incògnites familiars resoltes amb les mostres de saliva

Article:

Una mostra de saliva per descobrir els orígens familiars

 

Multimèdia

Categories:

ODS - Objectius de desenvolupament sostenible:

Els ODS a la UPF

Contact