Vés enrere Premi a la divulgació dels estudiants de l'IBE

Premi a la divulgació dels estudiants de l'IBE

Un equip d'investigadors de l'IBE rep el primer premi a la millor acció de divulgació 2019 de la Universitat Pompeu Fabra amb el projecte “Treescape - Descobreix els secrets de l'arbre de la vida”, presentat en la I Jornada Pentàgon UPF sobre comunicació i divulgació del coneixement que va tenir lloc el dia 5 de febrer del 2020.

 

19.02.2020

 

 

Els participants van presentar l'activitat, “Treescape - Descobreix els secrets de l'arbre de la vida”, un joc en format "room-scape" sobre l'arbre dels animals, per primer cop a la Festa de la Ciència 2019.

El TREESCAPE és una proposta lúdica i creativa de divulgació que té com a objectiu principal donar a conèixer temes fonamentals de la biologia evolutiva com (a) entendre què és un arbre filogenètic, (b) aprendre diferents sistemes de classificació d’espècies, (c) conèixer el concepte d’ancestre comú i (d) investigar el món microscòpic dels protistes (organismes unicel·lulars eucariotes) per (e) descobrir la diversitat del món eucariota. L’activitat està pensada per que puguin participar dos equips de fins a 8 persones de qualsevol edat simultàniament, on els participants hauran de cooperar per poder resoldre un seguit de proves, combinacions i pistes per poder obrir la maleta de la Dra X i descobrir així, la solució per aturar la pèrdua massiva de biodiversitat del nostre planeta.

En la creació del TREESCAPE de l'IBE han participat Pau Balart Garcia, Bernat Burriel Carranza, Aurora García-Berro, Michelle Leger, Aleksandra Kozyczkowska,

Konstantina Mitsi, Núria Ros i Rocher i Pilar Rodríguez.

Link a l'activitat de la Festa de la Ciència:

L'IBE a la Festa de la Ciència

Multimèdia

Categories:

ODS - Objectius de desenvolupament sostenible:

Els ODS a la UPF

Contact