Vés enrere "Pon freno a las cucarachas!" una iniciativa de crowdfunding a L'IBE

"Pon freno a las cucarachas!" una iniciativa de crowdfunding a L'IBE

Investigadors de l'IBE llancen " PON FRENO A LAS CUCARACHAS", una iniciativa de finançament col·lectiu a través de la plataforma Precipita per a abordar el control de plagues de paneroles.
15.03.2019

 

L'equip vol contribuir al benestar de la societat amb una nova estratègia de control de plagues de paneroles a les nostres ciutats.

"Les paneroles són una de les plagues més comunes a les nostres ciutats. La seva adaptació als ambients urbans i la seva gran mobilitat faciliten la transmissió de bacteris i altres vectors patògens, a més de provocar reaccions al·lèrgiques que poden conduir a afeccions asmàtiques. Volem contribuir al desenvolupament de nous mètodes de control més específics i eficaços, basats en la identificació de gens la modificació dels quals pugui provocar l'esterilitat d'aquests insectes", comenta Maria-Dolors Piulachs, investigadora principal de l'IBE i promotora de la iniciativa.

Cada vegada més iniciatives arriben a veure la llum gràcies al crowfunding, o micromecenatge. "Amb aquest projecte no només volem recaptar fons per al nostre projecte, sinó que volem informar la societat sobre els perills que comporten les plagues de paneroles i, sobretot, fer-los partícips dels nostres avanços", comenta Xavier Bellés, investigador principal de l'IBE i membre de l'equip de la iniciativa.

Amb l'objectiu inicial de 3.000 euros en 90 dies, l'equip s'embarca en una campanya que permeti finançar bona part de la recerca. "Coneixem els gens implicats en la reproducció de la panerola Blattella germanica", comenta Jose Luis Maestro, investigador principal de l'IBE i membre de l'equip. "Només ens falten els recursos per a posar en marxa la tècnica CRISPR Cas9 en aquest model i poder així dur a terme els estudis que permetin reduir la seva reproducció".

"Portem 35 anys treballant amb paneroles, i l'equip que formem és un dels pocs en el món amb experiència i capacitat per a desenvolupar el projecte que proposem", afegeix Piulachs. "Amb l'ajuda dels donants, podrem trobar maneres de frenar la superpoblació de paneroles de les ciutats".

Pots ajudar l'equip de "PON FRENO A LAS CUCARACHAS" fent la teva donació aquí, o bé simplement difonent la campanya per a ajudar-los a arribar a més gent.

Multimèdia

Categories:

ODS - Objectius de desenvolupament sostenible:

Els ODS a la UPF

Contact