Vés enrere L'IBE participa en INDRE, nova xarxa internacional de recerca en Síndrome de Dravet i epilèpsia refractària

L'IBE participa en INDRE, nova xarxa internacional de recerca en Síndrome de Dravet i epilèpsia refractària

L'IBE s'uneix juntament amb més de 13 grups de recerca per a treballar de manera conjunta en la recerca de les diferents malalties que constitueixen l'epilèpsia refractària i la Síndrome de Dravet.

17.10.2019

 

Especialistes preclínics i clínics en camps tan diversos com la teràpia genètica, la teràpia cel·lular, nanotecnologia, medicina de precisió, cèl·lules mares provinents d'hospitals, Universitats i centres de recerca, compartiran coneixement i tecnologia amb la finalitat de desenvolupar projectes més eficients a través de la xarxa INDRE.

La doctora Sandra Acosta, investigadora post doctoral en el grup Biologia dels Sistemes Evolutius de l'IBE, participarà en el projecte generant noves eines per al diagnòstic genètic de l'epilèpsia basant-se en la genòmica comparativa. D'altra banda, Acosta modelarà aquest tipus de malalties amb organoides de cervell en cèl·lules mare embrionàries i cèl·lules mare pluripotents induïdes (iPSCs).

La xarxa disposarà a més d'espais virtuals per a treball en xarxa, eines i infraestructura d'utilització pròpia, compartiran models animals i cel·lulars, així com tecnologies i materials.

La xarxa INDRE és una iniciativa de ApoyoDravet, amb la col·laboració de la Federació Espanyola d'Epilèpsia (FEDE) per a la promoció de la recerca en la Síndrome de Dravet i l'epilèpsia refractària.

Pots visitar el seu lloc web aquí:  www.indrenetwork.com

 

Multimèdia

Categories:

ODS - Objectius de desenvolupament sostenible:

Els ODS a la UPF

Contact