Vés enrere Un trist comiat a l'Ignacio Ribera

Un trist comiat a l'Ignacio Ribera

Avui és un dia molt trist. Després d’una llarga malaltia el nostre amic i col·lega Ignacio Ribera, investigador principal del “Water and Cave Beetle Evolution Lab”, ens ha deixat finalment. L’Ignacio era un gran científic i una gran persona, sempre disposat a ajudar i a compartir els seus amplis coneixements. És una veritable pèrdua tant per als seus familiars i amics com per la comunitat IBE. El trobarem molt a faltar.
15.04.2020

 

 

L’Ignacio Ribera ha estat un molt destacat especialista en l’estudi dels coleòpters aquàtics i cavernícoles. En aquests grups, l’Ignacio no només va dur a terme estudis taxonòmics molt importants, sinó que es plantejà altres preguntes científicament molt rellevants, sobretot des del punt de vista de la biologia evolutiva. Va dedicar gran part de la seva recerca a la filogènia i la biogeografia d’aquests grups. En els cas dels coleòpters aquàtics, s’interessà per l'efecte de les restriccions de l'hàbitat en la seva ecologia i conservació. En els coleòpters cavernícoles, treballava intensament en el problema de la convergència evolutiva, tan a escala morfològica com fisiològica.

Tenint en compte les circumstàncies tan excepcionals d’aquesta crisi, el servei funerari es limitarà a la família immediata. Per això, us convido a tots a dedicar els aplaudiments del vespre d’avui a la seva memòria. Quan acabin tots els problemes que ens mantenen allunyats li retrem l’homenatge que es mereix.

El seu record perdurarà amb nosaltres per sempre més.

Multimèdia

Categories:

ODS - Objectius de desenvolupament sostenible:

Els ODS a la UPF

Contact