Vés enrere Curs de biologia evolutiva per a professors (1a edició)

Curs de biologia evolutiva per a professors (1a edició)

L'Institut de Biologia Evolutiva (IBE, CSIC-Universitat Pompeu Fabra) organitza un curs d'actualització adreçat al professorat de biologia d'ESO, 1r i 2n de Batxillerat, i professorat de ciències per al món contemporani. El curs ha rebut el suport de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI).

05.10.2020

 

Aquest curs de formació i reciclatge per a professorat de secundària persegueix actualitzar els coneixements en biologia evolutiva dels docents i proporcionar idees i pràctiques educatives que es puguin aplicar a l’aula i que estimulin la curiositat, l’interès i el pensament crític de l'alumnat.

El format del curs combina xerrades de diverses branques de la biologia evolutiva de la mà d’investigadors del centre, l'anàlisi i debat de temes d'actualitat relacionats amb la biologia evolutiva i la introducció de pràctiques educatives per a portar l'evolució a l’aula. El curs s’organitzarà en 2 sessions de 2 hores i 30 minuts cadascuna (5 hores en total) en un format mixt,  virtual i presencial (23 de novembre modalitat virtual: 24 de novembre, modalitat presencial).

Els objectius del curs són

  • Oferir al professorat una visió general de l’actualitat científica en biologia evolutiva i donar recursos teòrics i pràctics per a poder treballar a l’aula.
  • Apropar conceptes clau en l'àmbit de la biologia evolutiva a través d’articles divulgatius, notícies i altres mitjans que puguin fer-se servir per a l’ensenyament de l'evolució a classe.
  • Fomentar la curiositat i l’esperit crític dels participants envers els avenços científics, el potencial de la biologia evolutiva i el seu impacte social.
  • Generar un espai de diàleg i d'intercanvi entre els investigadors i els docents i debatre qüestions d'actualitat del món de la recerca així com les seves implicacions a la societat.

 

 

DURADA: 5 hores; dilluns 23 i dimarts 24 de novembre, 16.00h - 18.30h.

LLOC: format mixt: virtual (dilluns) + presencial (dimarts).

Institut de Biologia Evolutiva (IBE); edifici CMIMA, Passeig de la Barceloneta 37-49; Barcelona

INSCRIPCIONS: El curs és gratuït i les places són limitades. Hi ha 25 places disponibles i cal fer una inscripció prèvia omplint el formulari d'inscripció abans de divendres 23 d'octubre.

Les places s'assignaran per ordre d'inscripció. En cas que el nombre d'inscripcions superi el nombre de places disponibles, es prioritzarà que hi hagi una inscripció per centre educatiu.

Rebreu un correu electrònic amb la confirmació de l’adjudicació de la vostra plaça el divendres 30 d'octubre.

Per a més informació, podeu contactar [email protected] amb l'assumpte CURS DE PROFESSORS 2020.

 

Programa reduït

La recerca en biologia evolutiva avui

- Recerca actual en biologia evolutiva: la revolució de la genòmica

- Evidències de l'evolució a través de l'ADN

- Evolució dels homínids i noves tècniques d'anàlisi (paleogenòmica, paleoproteòmica)

- Evolució i biodiversitat: benestar planetari

 

Biologia evolutiva i societat

Taula rodona amb experts de l'IBE sobre temes d'actualitat: pandèmies i salut planetària, extincions i conservació, edició genètica i transhumanisme, entre d'altres.

 

Del laboratori de biologia evolutiva a l'aula

Introducció de pràctiques innovadores per a l'ensenyament de la biologia evolutiva a l'aula.

 

Organitzat per: Institut de Biologia Evolutiva (IBE, CSIC-Universitat Pompeu Fabra)

Amb el suport de: Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI).

 

Multimèdia

Categories:

ODS - Objectius de desenvolupament sostenible:

Els ODS a la UPF

Contact