Vés enrere Convocat el concurs del conjunt arquitectònic del Mercat del Peix format pels edificis de l’IBE i la UPF

Convocat el concurs del conjunt arquitectònic del Mercat del Peix format pels edificis de l’IBE i la UPF

El projecte, que és una de les grans actuacions de la Ciutadella del Coneixement, consisteix en la creació d'un nou complex de recerca i innovació centrat en biomedicina, biodiversitat i benestar planetari, que s’ubicarà en els terrenys que ocupava antigament el mercat, al costat del campus de la Ciutadella de la UPF i del parc de la Ciutadella

15.06.2021

 

Avui s’ha publicat l’anunci de la licitació del projecte del conjunt arquitectònic del Mercat del Peix, format per dos edificis de recerca de l’Institut de Biologia Evolutiva (IBE) i de la UPF.

El projecte del Mercat del Peix, que és una de les grans actuacions de la Ciutadella del Coneixement, consisteix en la creació d'un nou complex de recerca i innovació d’uns 46.000 m2, centrat en biomedicina, biodiversitat i benestar planetari, que s’ubicarà en els terrenys que ocupava antigament el mercat, al costat del campus de la Ciutadella de la UPF i del parc de la Ciutadella. Es tracta d’un espai que aglutinarà al voltant de 1.200 persones, amb una alta concentració de talent científic.

El conjunt arquitectònic que surt a licitació està format per dos edificis.

El primer d’ells, de 5.186 m2 de sostre i 31,50 m. d’alçada, acollirà la nova seu de l’Institut de Biologia Evolutiva (IBE), on aquest centre de recerca mixt del CSIC i la UPF reunirà els seus 130 investigadors en l’estudi i preservació de la biodiversitat que actualment treballen en dos edificis separats. Amb aquestes noves instal·lacions, l’IBE disposarà de les condicions necessàries per crear nous grups de recerca més competitius internacionalment.

El segon edifici, de la UPF i de 5.186 m2 de sostre i 22,80 metres d’alçada, estarà dedicat a la recerca i la innovació en i per al benestar planetari, i es convertirà en un punt de trobada d’investigadors nacionals i internacionals que desenvoluparan projectes de col·laboració interdisciplinària en diferents àmbits com, per exemple, Salut global, City science, Governança global i reptes globals, Ciència de dades i tecnologies digitals i Sistemes complexos.

El projecte del Mercat del Peix, que és una de les grans actuacions de la Ciutadella del Coneixement, consisteix en la creació d'un nou complex de recerca i innovació d’uns 46.000 m2, centrat en biomedicina, biodiversitat i benestar planetari, que s’ubicarà en els terrenys que ocupava antigament el mercat, al costat del campus de la Ciutadella de la UPF i del parc de la Ciutadella

Aquest concurs s’emmarca dins dels acords formalitzats entre la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra, el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i el Barcelona Institute of Science and Technology (BIST) per materialitzar el compromís institucional per crear un nou node de recerca i innovació d’alta qualificació als terrenys de l’antic Mercat del Peix, on s’ubicaran aquests dos edificis, juntament amb l’edifici del BIST, i que aquesta entitat impulsa de forma paral·lela.

La redacció del projecte bàsic i la direcció de les obres del conjunt, format pels dos edificis i la urbanització de l’entorn, recauran sobre el guanyador d’un concurs a dues voltes, en què un jurat especialista i pluridisciplinari avaluarà tant les candidatures com els projectes que finalment s’hi presentin.

Tota la informació i documentació referent a la licitació es pot consultar al Perfil del Contractant de la UPF. Aquelles empreses i professionals de l'àmbit de l'arquitectura i l'enginyeria interessats poden presentar la seva oferta abans del 14 de juliol

Les obres del projecte del Mercat del Peix, que s’executaran en diverses fases, començaran l’abril del 2022 i es preveu que finalitzin el primer semestre del 2025.

Multimèdia

Categories:

ODS - Objectius de desenvolupament sostenible:

Els ODS a la UPF

Contact