Vés enrere Celebrant el dia de la dona en la ciència a l'IBE

Celebrant el dia de la dona en la ciència a l'IBE

L'Institut de Biologia Evolutiva (IBE, UPF-CSIC) juntament amb el PRBB conviden a tota la comunitat científica a la celebració del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència l'11 de febrer. Enguany l'esdeveniment programat de 1h15’ inclourà la projecció d'un curt documental i una discussió sobre alguns temes clau que es tracten en la pel·lícula i  que afecten el món de la recerca.

L'IBE també contribuirà a la conversa amb una campanya a les xarxes socials per visualitzar a les #sheroes en biologia evolutiva i amb visites escolars de les nostres investigadores a centres educatius de Barcelona.

31.01.2020

 

A les 12h, es projectarà el curt documental "Scientifilia" (25 min amb crèdits, ESP amb subtítols en anglès). En la pel·lícula, es mostren els secrets de l'ofici de fer ciència a través de la mirada de quatre investigadorxs diversxs (tant en gènere com en posició) que es dediquen a la recerca.

El curtmetratge, que flueix com una conversa, cobreix temes com la presència de les dones en el món de la ciència, la llibertat en la recerca, la inseguretat laboral o la singularitat del treball de científic.

Durant els següents 30 minuts, investigadores i investigadors dels diferents centres del PRBB contribuiran al debat sobre els temes tractats en la pel·lícula amb perspectiva de gènere, amb l'objectiu de visualitzar la bretxa de gènere en la ciència com un problema real que ens competeix a tots i totes.

Els ponents confirmats són:

L'esdeveniment tindrà lloc el dimarts 11 de febrer de 2020, de les 12h a les 13.15h a l'Auditori del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB).

Sobre Scientifilia:

Kit de premsa en castellà

Kit de premsa en anglès

Trailer

 

#Who is your Shero? una campanya en xarxes socials

La ciència està plena de #SHEroes la passió, treball i creativitat han inspirat els biòlegs evolutius d'avui.
A l'Institut de Biologia Evolutiva (IBE, CSIC-UPF) volem celebrar el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència compartint la història de les dones que han tingut un impacte en la carrera científica dels nostres investigadors.

Uneix-te a la conversa i coneix a les SHEroes que van inspirar als investigadors de l'IBE. #WhoisyourSHEro?

Who is your SHEro?

 

Les investigadores de l'IBE corren la veu entre els estudiants: la ciència no té gènere!

Laura Batlle, Rocío Caro i Barbara Sinigaglia visitaran tres centres educatius de Barcelona per compartir amb els alumnes en què consisteix la seva feina i què les va inspirar a seguir una carrera científica. Aquestes visites s'organitzen amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència, l'11 de febrer, i tenen com a objectiu donar visibilitat a les científiques per avançar cap a la igualtat de gènere en la ciència.

Multimèdia

Categories:

ODS - Objectius de desenvolupament sostenible:

Els ODS a la UPF

Contact