Atrás XV Jornada de Biologia Evolutiva

XV Jornada de Biologia Evolutiva

Dimarts, 23 de juny, la Secció de Biologia Evolutiva de la Societat Catalana de Biologia (SCB), filial de l’Institut d’Estudis Catalans, va reunir a Barcelona una norantena d’investigadors amb motiu de la celebració de la quinzena edició d’una de les jornades científiques amb més tradició i seguiment de la SCB: la de biologia evolutiva.

25.06.2015

 

Dimarts, 23 de juny, la Secció de Biologia Evolutiva de la Societat Catalana de Biologia (SCB), filial de l’ Institut d’Estudis Catalans, va reunir a Barcelona una norantena d’investigadors amb motiu de la celebració de la quinzena edició d’una de les jornades científiques amb més tradició i seguiment de la SCB: la de biologia evolutiva. Des de la seva creació, aquesta reunió, d’un dia sencer de durada, té l’objectiu de promoure la interacció entre els membres dels grups de recerca d’arreu de Catalunya que treballen, directament o indirectament, en biologia evolutiva.

Una de les claus que assegura, any rere any, l’èxit d’aquesta convocatòria és el paper protagonista que l’organització atorga als investigadors més joves, que poden presentar i debatre en exposició oral els seus treballs doctorals i/o postdoctorals. Com a incentiu per a aquest col·lectiu, cada any, i des del 2007, s’atorga el Premi Antoni Prevosti de Biologia Evolutiva a la millor comunicació oral d’un jove investigador. Amb l’objectiu de continuar fomentant la participació i la discussió de la recerca dels científics joves que dediquen la seva tasca en algun dels molts camps de la biologia evolutiva, enguany es va lliurar el VIII Premi Antoni Prevosti de Biologia Evolutiva, que consisteix en 250€ a la millor ponència presentada per un investigador que faci menys de tres anys que ha llegit la tesi doctoral. La comissió que se’n va responsabilitzar estava presidida per Antonio Barbadilla (UAB) i comptava amb les deliberacions de Marta Pascual (UB), Elena Bosch (IBE-UPF), Aurora Ruiz-Herrera (UAB) i Manuel Irimia (CRG).

Organitzada per Fyodor Kondrashov (CRG) i Josefa González (IBE), la XV Jornada de Biologia Evolutiva es va celebrar a la Sala Pere i Joan Coromines de l’IEC (carrer del Carme, 47, de Barcelona). A banda de la presentació de les comunicacions orals dels investigadors participants, la sessió va incloure dues conferències pronunciades per científics de renom internacional, convidats especialment amb motiu de la Jornada: Erich Bornberg (Facultat de Ciències Biològiques, Universitat Westfaliana Wilhelm de Münster, Alemanya), i Angela Hancock (Max F. Perutz Laboratories, Àustria), que van exposar els coneixements més avançats en genòmica evolutiva i adaptació al medi. http://www.iecat.net/serveis/sales/Pere%20CorominesDsc5-10.jpg

Multimedia

Categorías:

ODS - Objetivos de desarrollo sostenible:

Els ODS a la UPF

Contact