Back Joves estudiants i un premi Nobel, junts en un congrés científic

Joves estudiants i un premi Nobel, junts en un congrés científic

250 joves estudiants es trobaran amb científics de primera línia, incloent un Premi Nobel, per parlar de ciència. Els estudiants presentaran els seus projectes, en format xerrada o pòster. Aquest congrés, obert al públic, està organitzat per la plataforma “La ciència al teu món”.

19.11.2015

 

  • Aquest congrés sobre biologia de frontera, obert al públic, està organitzat per la plataforma “La ciència al teu món”
  • Més de 250 joves estudiants es trobaran amb científics de primera línia, incloent un Premi Nobel, per parlar de ciència
  • Els estudiants presentaran els seus projectes, en format xerrada o pòster

El pròxim dilluns, 23 de novembre, més de 250 joves d’entre 14 i 18 anys assistiran al “ BCN Bio Pro Science Meeting”, organitzat per la plataforma La Ciència Al Teu Món, que tindrà lloc al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB). Aquest serà el primer congrés científic sobre biologia de frontera obert al públic, on els estudiants escoltaran les xerrades de científics líders en el seu camp i tindran, a més, l’oportunitat de presentar i discutir els seus propis treballs. Els autors de les millors propostes han estat seleccionats per impartir conferències o participar en la exposició de pòsters científics.

Entre la vintena i escaig de científics convidats, es pot destacar Michael Levitt, investigador de la Universidad de Stanford (EE.UU) i premi Nobel de Química 2013. Està considerat el pare de la Biologia Computacional per la seva aportació al desenvolupament dels primers models de grans complexes macromoleculars.

Altres investigadors que participaran en la jornada són Tomàs Marquès-Bonet, de l’ Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF), que parlarà de la genètica humana i dels primats des d’un punt de vista evolutiu; Josefa González, de l’ Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF), que explicarà els darrers descobriments en genètica de l’adaptació; i Elena Sancho (IRB Barcelona), que explicarà la seva recerca sobre els mecanismes moleculars responsables de l’inici i la propagació del càncer colorectal.

‘La ciència al teu món’ és una plataforma de divulgació liderada per la Josefa González, investigadora principal a l’Institut de Biologia Evolutiva, centre mixt de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), i en Roberto Torres, publicista i dissenyador gràfic. Segons la Dra. González, “aquesta serà una oportunitat única per als estudiants ja que no sols podran escoltar als investigadors sinó també interaccionar i discutir amb ells els seus propis projectes científics durant tot un dia”.

El congrés compta amb el suport de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) i el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB), i la col·laboració de l‘Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF), de l’IRB Barcelona, l’Associació de Biotecnòlegs de Catalunya, la Societat Catalana de Biologia, el CSIC, la Universitat Pompeu Fabra i la Fundació Catalunya-La Pedrera.

Programa: http://www.bcnbiopro.cat

Multimedia

Categories:

SDG - Sustainable Development Goals:

Els ODS a la UPF

Contact