Back "La Ciència Al Teu Món" an outreach Project for an Open, Plural and Competitive Society

"La Ciència Al Teu Món" an outreach Project for an Open, Plural and Competitive Society

El llançament de la plataforma té com a protagonista el projecte de recerca "Com s'adapten els organismes al seu ambient?". Aquest projecte és el primer d'una sèrie de continguts de divulgació científica dirigits a joves per tal de facilitar la comprensió de la recerca que es fa ara mateix a Catalunya i de la seva importància en el dia a dia dels joves.

14.02.2013

 

Un equip d'investigadors de l´ Institut de Biologia Evolutiva (IBE), centre mixt de la UPF i el CSIC, i del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut (CEXS), coordinats per Josefa González,  científica de l'IBE, davant de l'evident necessitat d'un canvi global en la societat, aposten per apropar-hi la ciència i el pensament científic d'una manera més dinàmica, creant la plataforma de divulgació La Ciència Al Teu Món.

A diferència d'altres plataformes de divulgació, que se centren només en la difusió de continguts científics, La Ciència Al Teu Món es posa a la pell dels joves per mostrar-los la importància i les implicacions de la ciència en la seva vida quotidiana.

La Ciència Al Teu Món, des de la ciència,  vol transmetre els valors necessaris per construir una societat oberta, competitiva i amb visió de futur a partir del raonament, amb una perspectiva oberta, tolerant i de respecte per l'evidència.

Un projecte de divulgació científica amb la Universitat d'Stanford

El llançament de la plataforma té com a protagonista el projecte de recerca " Com s'adapten els organismes al seu ambient?" que s'està desenvolupant actualment a l'IBE (UPF-CSIC), en col·laboració amb la Universitat de Stanford (EUA). Aquest projecte és el primer d'una sèrie de continguts de divulgació científica dirigits a joves per tal de facilitar la comprensió de la recerca que es fa ara mateix a Catalunya i de la seva importància en el dia a dia dels joves.

Amb el suport d'institucions i del sector privat

La Ciència Al Teu Món compta amb el suport de la Secretaria d'Universitats i Recerca, Departament d'Economia i Coneixement,  Generalitat de Catalunya i de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) i amb la col·laboració del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, la Universitat Pompeu Fabra, del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB).

cienciaalmon2A més,  per garantir l'èxit d'aquesta iniciativa i assolir un canvi global, La Ciència Al Teu Món estableix també aliances amb el sector empresarial.

La Ciència Al Teu Món us convida a visitar http://lacienciaalteumon.cat/ i a seguir les seves activitats i actualització de continguts a través de les xarxes socials, Twitter: LCATMon i Facebook: La ciència al teu món.

 

Multimedia

Categories:

SDG - Sustainable Development Goals:

Els ODS a la UPF

Contact